Gazdagon ragu
Kockázzunk apróra zsírosabb szalonnát, majd
serpenyoben, tuzön engedjük ki a zsírját. Adjunk
hozzá apróra pirított gombát, karikázott
hagymát, zöldborsót, némi folyadékot
- ha van, csontlé a legalkalmasabb, majd forraljuk addig, míg
a ragunk kissé besurusödik. Natúr húsokhoz,
rizses körettel kínálva kituno.
Sajtos gombamártás.
Cikkelyekre vágott gombát vajban futtassunk meg pár
percig, majd adjunk hozzá kevés fozotejszínt. Fuszerezzük
sóval, fehér borssal, majd reszeljünk hozzá
kevés edámi, vagy trappista sajtot. Lassan simára
kevergetve, natúr sertés szelethez kínálva
tálaljuk.
Bakonyi gombás mártás.
Cikkelyekre vágott gombát vajban futtassunk meg pár
percig, majd adjunk hozzá kevés fozotejszínt. Fuszerezzük
sóval, fehér borssal, állandó kevergetés
mellet szórjunk rá kevés lisztet, majd orölt
piros paprikát. Úgy szint sertés natúrszelethez,
vagy akár csak sima nokedlihez is kínálhatjuk.
|