Itt a jó idõ, elérkezett a kerti partik ideje. Ilyenkor
sokan fõznek bográcsban gulyást, illetve különbözõ
pörkölteket. Nálam a kerti bulikon elmaradhatatlan ugyanakkor
a faszenes grill is. Javaslom, hogy csirkecomb filét, illetve csontos tarját
grillezzenek, mert ez a két hús marad a legszaftosabb. Igaz,
hogy miután vastagabbak, mint mondjuk a karaj, vagy a mell, lassabban
készülnek el, viszont a füst is jobban átjárja,
így biztosan megmarad az utánozhatatlan füstös
íz. A csirkecomb filébe, a bõre alá mindig
elrejtek egy-két girizd fokhagymát, így még
különlegesebb lesz az ízhatás. Ha van kedvük,
akkor cevapcicát is készíthetnek. Ez eredetileg három féle - sertés, marha, birka
- darált húsból készül, de én
általában a birkát kihagyom. Keverjük össze
a darált húst fokhagymával, sóval, borssal,
és kevés szódabikarbónával. Hagyjuk
egy napig érlelõdni a hûtõben, majd formázzunk
belõle 5-6 cm hosszú, és kb. 2 cm vastag rudacskákat,
majd a többi húshoz hasonlóan grillezzük meg.
Isteni lesz. Jakitori nyárs, egy kicsit másként |