Paradicsomos, ropogós csirke szárnyak
Személyenként vegyünk 4-6 db csirke szárnyat, fûszerezzük grill, vagy fokhagymás fûszersóval. Ha ilyenünk nincs, egyszerû ételízesítõ, só, bors is megteszi. Fûszerezés után hagyjuk 10-15 percig állni, majd közepes mennyiségû olajban süssük meg a szárnyakat, oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt. Közben pirítsunk zsírjára személyenként 5-6 dkg kockázott szalonnát - lehet zsíros, de akár bacon is, majd adjunk hozzá szeletekre vágott paradicsomot, paprikát, gombát. Egy kis paradicsomsûrítménnyel dúsíthatjuk, de nem feltétlenül szükséges. Mikor a zöldségek megpuhultak, adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot, ketchupot, és 1-2 dl vizet. Forraljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a ropogósra sült csirke szárnyakat. Egy percre rottyantsuk össze, majd krumplipürével körítve kínáljuk. Ízlés szerint a párolt rizs, de akár a sült krumpli is tökéletes kiegészítõje lehet az ételünknek. |