Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Paradicsomos, ropogós csirke szárnyak

Mint ahogy azt a cikksorozatunk elején ígértem, könnyen beszerezhetõ alapanyagokból, viszonylag egyszerûbben elkészíthetõ receptötletekkel szeretnék kedveskedni az Olvasóknak.
Ismerkedjünk meg egy egyszerûbb recepttel. Ezt az ételt rövid idõ alatt akkor is el lehet készíteni, ha hirtelen jelentkeznek be hozzánk ismerõseink egy könnyû ebédre, vacsorára.

Személyenként vegyünk 4-6 db csirke szárnyat, fûszerezzük grill, vagy fokhagymás fûszersóval. Ha ilyenünk nincs, egyszerû ételízesítõ, só, bors is megteszi. Fûszerezés után hagyjuk 10-15 percig állni, majd közepes mennyiségû olajban süssük meg a szárnyakat, oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt. Közben pirítsunk zsírjára személyenként 5-6 dkg kockázott szalonnát - lehet zsíros, de akár bacon is, majd adjunk hozzá szeletekre vágott paradicsomot, paprikát, gombát. Egy kis paradicsomsûrítménnyel dúsíthatjuk, de nem feltétlenül szükséges. Mikor a zöldségek megpuhultak, adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot, ketchupot, és 1-2 dl vizet. Forraljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a ropogósra sült csirke szárnyakat. Egy percre rottyantsuk össze, majd krumplipürével körítve kínáljuk. Ízlés szerint a párolt rizs, de akár a sült krumpli is tökéletes kiegészítõje lehet az ételünknek.


Nyomtatás