Narancsos csirkesaláta
Hozzávalók:
40 dgk csirkemellfilé, 20 dkg narancs, 25 dkg jégsaláta,
2 dkg friss vaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl natur joghurt, 1 tojássárgája,
1 dl olivaolaj, csipetnyi édesítoszer, só.
Elkészítése: A csirkemellet fûszerezzük
a sóval és a zúzott fokhagymás vajjal. Alufóliába
csomagolva kb, 40 percig sütjük a sütõben. Kihûlés
után fél centis csíkokra vágjuk, és
összekeverjük a meghámozott , cikkekre szedett és
felezett narancsdarabokkal. A tojássárgájából
öntetet készítünk az olívaolaj és
a joghurt hozzáadásával, majd édesítõszerrel,
csipet sóval ízesítjük, végül meghintjük
vele a csirkemell csíkokat. Behûtve tálaljuk.
|