Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Narancsos csirkesaláta

Hozzávalók:
40 dgk csirkemellfilé, 20 dkg narancs, 25 dkg jégsaláta, 2 dkg friss vaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl natur joghurt, 1 tojássárgája, 1 dl olivaolaj, csipetnyi édesítoszer, só.



Elkészítése: A csirkemellet fûszerezzük a sóval és a zúzott fokhagymás vajjal. Alufóliába csomagolva kb, 40 percig sütjük a sütõben. Kihûlés után fél centis csíkokra vágjuk, és összekeverjük a meghámozott , cikkekre szedett és felezett narancsdarabokkal. A tojássárgájából öntetet készítünk az olívaolaj és a joghurt hozzáadásával, majd édesítõszerrel, csipet sóval ízesítjük, végül meghintjük vele a csirkemell csíkokat. Behûtve tálaljuk.




Nyomtatás