Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Húsvéti kocsonya

Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.
Ezért nagyon fontos tudni: a kocsonyát nagyon lassan fõzzük, mint az erõlevest, de sokkal kevesebb ételízesítõt teszünk bele. Minél több a malacfül, farok, füstölt köröm, illetve fokhagyma, annál könnyebben kocsonyásodik meg a lé. Ha ezeket, és a minimum 6 órás fõzési idõt betartjuk, akkor nagy meglepetés nem érhet bennünket.

Ha van vállalkozó kedvû Önök között, javaslom, készítsenek a kocsonyából valami igen mutatósat, valami különlegeset. Nem kell hozzá más, mint: kocsonyalé, sonka, petrezselyemzöld, és õzgerinc sütõforma.
A formát kenjük ki nagyon vékonyan zsírral, majd tegyük be 15 percre a fagyasztóba. Vegyük ki, majd öntsük bele a leszûrt kocsonyalét. Óvatosan tegyünk bele csõformára csavart sonkát, fõtt zöldséget, petrezselymet, majd tegyük be a hûtõbe. Miután megdermedt, a formát óvatosan fordítsuk fel, s csusszantsuk ki belõle a kocsonyarudat. 2-3 cm vastag szeletekre vágva ízletes, és mutatós hidegkonyhai készítményt kapunk.


Nyomtatás