Ahi Tuna Fürj Tojásokkal
A tonhal darabot fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal majd bele hempergetjük köménymagba. Forró serpenyőben egyenletesen, hirtelen minden oldalát megsütjük. A hal belsejét teljesen nyersen kell hagyni. Sütés után forrón keresztbe felszeleteljük tovább >>>
|
|
Andalúz kagylótorta, kandírozott naranccsal és mazamorrával
Tisztítsuk meg a kagylót. A salottahagymát és a metélőhagymát szintén tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Adjunk az egészhez sót és olajat ízlés szerint.
A mazamorra elkészítése:
Helyezzük a turmixgépbe a mandulát, fokhagymát és a kenyeret, adjuk ho tovább >>>
|
|
Articsóka olíva olajban, huelvai fehér garnélarákkal
Montillana szósz elkészítése:
Pirítsuk meg a fokhagymát az olajban, adjuk hozzá a sonkát és várjuk meg, míg az illatát megérezzük, majd adjuk hozzá a lisztet, és jól keverjük össze. Ezt követően adjuk hozzá a bort, majd mikor elpárolgott adjuk hozzá tovább >>>
|
|
Bambuszos Füstölt Polip Saláta
Lábasba tesszük a polipot a vörösbort ráöntjük és annyi vizet teszünk rá hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük közepes hőfokon 25 percig majd szedjük ki a polipot egy tálba és hagyjuk lehűlni, majd rakj tovább >>>
|
|
Édes-savanyú amur
1. Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan „beirdaljuk” (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel.
2. Annyi OLAJAT forralunk fel kb. 250°C- tovább >>>
|
|
Friss kagyló tökkrémmel és misoval
Az "aigo bolido" elkészítése:
Az összes hozzávalóját 30 percig főzzük, majd leszűrjük és a levest félretesszük.
Aranybarnára pirítjuk a hagymát a vajon, hozzáadjuk a bort és mikor elpárolgott, hozzáadjuk a tököt és a tejszínt és lassú tűzön főzzük tovább >>>
|
|
Garnéla zöldtésztával
Forrásban lévõ sós, olajos vízben fogkeményre fõzzük a tésztát.
A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajon pirosra sütjük. Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a kifõtt tésztát.
A ruccola fe tovább >>>
|
|
Hal pákász módra
A fűszereket és az olajat 1 l vízben felforraljuk. Beletesszük a megtisztított halat. Lassú tűzön tartjuk, hogy éppen csak forrjon, míg a 1,5 liter folyadék fél literre lefő. A halakat kivesszük, óvatosan üvegekbe rakjuk. Az olajat még 5 percig forra tovább >>>
|
|
Halászlé gombóccal
A megtisztított halakat megnyúzom, mert különben a bőrük rátekeredik a húsdarálóra. A halhúst kétszer átdarálom. A halhús darálékhoz keverem az összevágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a felvert tojásokat, és a halhús harmadával tovább >>>
|
|
Halfilé burgonyakéregben illatos paradicsommártással
Először elkészítjük a mártást, de akár előző nap is készíthetjük. (a mártás ötlete Latsiától származik)
Az olívaolajon megpároljuk a hagymát. Rátesszük a cukrot, a paradicsomot, a szójaszószt és a fűszereket majd jól összefőzzük.
A halfiléket cit tovább >>>
|
|
Halfilé mustármártásban
A halat egy éjszakára citromos vízbe rakjuk. Másnap a halfiléket egyenként kicsavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk piros paprikával, csinos kis tűzálló tálba rakjuk szorosan egymás mellé. 1 ek vajban a lisztet aranybarnára pirítjuk, felöntjük a te tovább >>>
|
|
Kapros káposztán párolt tükörponty
A hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük, egy nagyobb serpenyőben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a vékony csíkokra vágott káposztát, megsózzuk, és ráöntjük a fehérbort. Bő 15 perc tovább >>>
|
|
Lazac Steak fűszeres vinaigrettel
Lazac sütése:
A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustárral, megszórjuk a fűszernövényekkel, jól megnyomkodjuk és forró (hőálló nyelű) serpenyőben a vajon hirtelen minkét oldalát átforgatjuk, lehúzzuk a tűzről, újra átforgatjuk és tálalá tovább >>>
|
|
Lazacos képviselőfánk
Az olajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy edényben összeforraljuk, egyszerre beleszórjuk a lisztet és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg az edény falától és aljától elválik. A tűzről levéve kissé kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. tovább >>>
|
|
Pontyfilé fokhagymás parajjal
A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt. Sóval ízesítjük, és addi tovább >>>
|
|
Serpenyőben sült lazac, sült céklával
Magasabb falú sütő serpenyőbe tesszük a megmosott céklákat.( Nem kell megpucolni őket.) Meglocsoljuk olíva olajjal (ne sajnáljuk) és ecettel, só majd bors következik. Alumínium fóliával letakarjuk és közepes hőfokú sütőben puhára pároljuk. A sütőből tovább >>>
|
|
Spanyol tengeri hal, rukkola szósszal y tintahal csíkokkal
Óvatosan tisztítsuk meg a halat ügyelve arra, hogy ne sérüljön meg és tegyük félre.
A krém elkészítéséhez tisztítsuk meg a hibás részektől a rukolát, majd 2 percre helyezzük forrásban levő vízbe aztán tegyük jég közé. Ezt követően tegyük a rukolát, tovább >>>
|
|
Töltött szivárványos pisztráng
A pisztrángokat megtisztítom, a hátukra fektetve a hasukon felbontom, belét kidobom, és folyóvízben leöblítem. Lecsepegtetem, majd egy asztalkendõre fektetem őket. A 20 dekányi nyers fogasfilét egészen apróra vágom ? ha szükséges, szálkátlanítom tovább >>>
|
|
Tuile (tonhalas előétel tölcsérben)
Hét evőkanál lisztet összekeverünk négy kávéskanál cukorral és egy kávéskanál durva sóval.
Külön edényben habosra keverünk 12 dekagramm vajat, majd a két edény tartalmát összedolgozzuk. Erőteljes mozdulatokkal belekeverünk még két (hideg) tojás fehé tovább >>>
|
|