3 darab nyers burgonya nagy lyukú reszelőn lereszelve,
olaj a sütéshez.
Hogyan készül a Halfilé burgonyakéregben illatos paradicsommártással?
Elkészítés:
Először elkészítjük a mártást, de akár előző nap is készíthetjük. (a mártás ötlete Latsiától származik) Az olívaolajon megpároljuk a hagymát. Rátesszük a cukrot, a paradicsomot, a szójaszószt és a fűszereket, majd jól összefőzzük.
A halfiléket citromos vízben kiengedjük, lecsepegtetjük, kifacsarjuk, majd fűszerezzük. Ezután panírozzuk a következő sorrendben: liszt, tojás és burgonya. Forró olajban, alacsony hőfokon kisütjük. A kisütött halszeletek bundája igazi ropogós lesz a krumplitól.
Tálaláskor a paradicsommártásra ráhelyezzük a kisütött halszeleteket. Én párolt rizst tálaltam köretnek mellé.
Megjegyzés:
...mert halat enni kell ...mert halat hetente egyszer legalább ajánlott fogyasztani ...mert a hal egészséges ...mert egy finoman elkészített halat érdemes megkóstolni és megenni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.