Forrásban lévő sós, olajos vízben fogkeményre főzzük a tésztát. A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajon pirosra sütjük. Felöntjük fehérborral és hozzáadjuk a kifőtt tésztát.
A ruccola felét két gerezd fokhagymával, a bazsalikommal, a dijoni mustárral és kevés olívaolajjal összemixelünk. Két gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejszínt és a ruccolás szószt. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék ruccolát is hozzáadjuk és alaposan kiforraljuk.
Tálaláskor a garnélás tésztát meglocsoljuk a mártással, meghintjük reszelt parmezánnal, és citromszeletekkel tálaljuk.
Forrásban lévő sós, olajos vízben fogkeményre főzzük a tésztát. A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajo...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.