Másnap a halfiléket egyenként kicsavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk piros paprikával, csinos kis tűzálló tálba rakjuk szorosan egymás mellé. 1 ek vajban a lisztet aranybarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük (só, bors, petrezselyemzöld, kevés szerecsendió), hozzáadjuk a mustárt, és pár percig még főzzük.
Rákanalazzuk a halszeletekre, megszórjuk bőven szeletelt fokhagymával, rámorzsolunk 1 ek. vajat. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Mi fokhagymás kukoricafőzelékkel ettük. A receptet Ceciletõl kaptam, köszönet érte.
Megjegyzés:
Sajnos a nálunk kapható halfilék elég ízetlenek, ezért törekszem arra, hogy mindig valami érdekesebbet kihozzak belőle. Ezt a receptet az elmúlt napokban találtam, megtetszett. Gyorsan kipróbáltam és nem csalódtam benne, finom ízletes halreceptre leltem benne.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.