Az égetett tésztához (15-18 db, attól függően mekkorák):
0,8 dl olaj,
16 dkg liszt,
4 tojás,
só.
A töltelékhez:
salátalevelek,
füstölt lazacszeletek,
majonéz,
krémsajt,
zöldpetrezselyem.
Hogyan készül a Lazacos képviselőfánk?
Elkészítés:
Az olajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy edényben összeforraljuk, egyszerre beleszórjuk a lisztet és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg az edény falától és aljától elválik. A tűzről levéve kissé kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A masszát nyomózsákba rakjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük. A töltelékhez a krémsajtot a majonézzel összekeverjük, teszünk bele apróra vágott zöldpetrezselymet. A kihűlt képviselőfánkok alsó részére teszünk egy kis darab salátalevelet, ráhelyezünk egy füstölt lazacszeletet, majd krémet kanalazunk rá és visszahelyezzük a kalapjukat.
Megjegyzés:
Néhány évvel ezelõtt készítettem elõször sajtkrémes, sonkás képviselõfánkot, akkor nagyon ízlett. Ezek a kis "bekapnivalók" fõként parti-falatkának a legalkalmasabbak. Húsvétra, füstölt lazaccal készült el, mennyei!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.