Hozzávalók: A malachúst kb. 1x1 centis kockákra
vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk,
és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk,
a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk,
a fokhagymával, a babérlevéllel, a köménymaggal
és a borssal fûszerezzük, kicsit megsózzuk majd
lefödve, rövid lében kb. 55 percig pároljuk. A
már szinte teljesen puha húst egyliternyi vízzel
fölöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk,
majd beletesszük a cikkekre vágott gombát és
a zöldborsót is. Lefödve kb. 15 perc alatt puhára
pároljuk. A tejfölt a liszttel és a citromlével
simára keverjük, majd egy merõkanálnyit a forró
levesbõl belemerünk. Eldolgozzuk, a többi leveshez öntjük,
majd 3-4 percig forraljuk, hogy kissé besûrûsödjön.
Puha kenyérrel kínáljuk. |