Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Szilveszteri fickós leves

Hozzávalók:
40 dkg kicsontozott, bõrös , malachús, 1 közepes vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 1 csapott evõkanál édes-nemes pirospaprika, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál õrölt köménymag, fél kiskanál õrölt fekete bors, kb. 1 kiskanál só, 1 húsleveskocka, 15 dkg csiperke, 15 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kiskanál liszt, néhány csepp citromlé vagy , tárkonyecet


     A malachúst kb. 1x1 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, a fokhagymával, a babérlevéllel, a köménymaggal és a borssal fûszerezzük, kicsit megsózzuk majd lefödve, rövid lében kb. 55 percig pároljuk. A már szinte teljesen puha húst egyliternyi vízzel fölöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót is. Lefödve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel és a citromlével simára keverjük, majd egy merõkanálnyit a forró levesbõl belemerünk. Eldolgozzuk, a többi leveshez öntjük, majd 3-4 percig forraljuk, hogy kissé besûrûsödjön. Puha kenyérrel kínáljuk.


Nyomtatás
Korábbi receptek: