Garnéla zöldtésztával
Hozzávalók:
60 dkg garnélarák;
40 dkg zöldtészta;
2 fej fokhagyma;
2 dl tej;
3 dl tejszín;
2 evõkanál dijoni mustár;
6 dkg parmezán;
1 csokor bazsalikom;
1 csomag ruccola;
1 dl olívaolaj;
1 dl fehérbor;
1 db citrom;
só;
bors;
Forrásban lévõ sós, olajos vízben
fogkeményre fõzzük a tésztát.
A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk
fél citrom levével, majd olajon pirosra sütjük.
Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a
kifõtt tésztát.
A ruccola felét két gerezd fokhagymával, a bazsalikommal,
a dijoni mustárral és kevés olívaolajjal összemixelünk.
Két gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés
olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejszínt
és a ruccolás szószt. Sózzuk, borsozzuk, majd
a maradék ruccolát is hozzáadjuk, és alaposan
kiforraljuk.
Tálaláskor a garnélás tésztát
meglocsoljuk a mártással, meghintjük reszelt parmezánnal,
és citromszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
-Használjunk friss fûszernövényeket,mert ha
ételeinket friss fûszerekkel ízesítjük,
természetközelibb, friss ízeket kapunk, és illattal
telik meg az étel.
-Konyhakerti fûszerek használatakor nem ajánlatos
2-3-félénél több fûszert
használni,mert egymás ízét nyomják
el.
Ha túl sokáig pirítjuk a fokhagymát akkor
keserû lesz. Ezért mindig csak rövid ideig hagyjuk a
serpenyõben.
Halfûszerek,tengeri herkentyûkhöz: babér, bazsalikom,
édeskömény, kakukkfû, kapor, majoranna, metélõhagyma,
tárkony, turbolya, rozmaring..
|