Wang
Qiang mester kínai receptjei |
|||
Kisko García Andalúz receptjei
Kisko García, córdobai lakos, azon újdonsült, mindenre elszánt, andalúz szakácsok képviselője, akik képzeletükkel itatják át a földjük évezredes receptgyűjteményét. Kisko olyasfajta konyhát visz, ami megidézi a régmúlt korok emlékeit, ugyanakkor egy kicsit modern köntösbe is helyezi az andalúz konyhát. |
|||
Marsal Attila indonéziai
kalandja és receptjei |
|||
Cinquarla-Csörgő Nikoletta, Olaszország Casoncelli alla Bergamasca Tészta összetevői : Töltelék összetevői : 1/2 kg darált marha hús - A töltelék összetevőit serpenyőben olajjal és 2-3 zsája levéllel összefőzzük.. |
|||
Vida Melinda Montenegró,
Podgorica Előételként leginkább különböző tegeri saláták olivaolajjal és balzsamecettel, fokhagymával és petrezselyemmel(shrimp, octopus, és kagyló fehérboros tejszines lében megfőzve) illetve halleves vagy gomba illetve paradicsomleves, úgyszintén a pármai sonka itteni megfelelője, amit itt a "njegusi sonkának" neveznek, ami még gyakoribb az étlapokon.
|
|||
Kovács Balázs, malaysiai receptje: asi Goreng azaz Falusi Sült Rizs A következő recept egyik kedvencem. Nasi Goreng Kampung-nak hívják ami annyit tesz Falusi Sült Rizs. A hozzávalók: egy kisebb tál rizs ehhez tartozik egy fűszer keverék amelyet Sambal-nak hívnak. Ennek a hozzávalói: 5 db szárított Chilli (vízbe áztatva) díszítésre: Sambal Elkészítése: Felmelegítjük az olajat lassú lángon, tegyük bele az A rizs elkészítése és tálalása: |
|||
Ladányi Mercédesz Svájcból írt Szóval svájci konyha... Hát mint igazi svájci étel hirtelenjében talán 3 dolog jut az eszembe: a rösti, a raklett és a fondu. Ez utóbbi kettőt igazi svajci ember csak és kizárólag télen eszi, én már akkor sem nagyon, mert képtelen vagyok annyi sajtot megemészteni egyszerre. Egyébként a fondü meglehetősen egyszerű étel. Az ember bekeni fokhagymával a fondütálat, beleönt egy csésze fehérbort (egy ismerősöm még egy-két evőkanal citromlevet is tesz hozzá), a feldarabolt sajtot (pl. gruyere-t, ha már valami tipikus svajcit szeretnénk) összekeveri egy púpozott evőkanál kukoricakémenyítővel, és amikor a bor forrni kezd, akkor a sajtot is hozzáadja. Kicsit kevergetve sűrű krémmé főzzük, ínyencek a végén még "megbolondíthatják" egy kis cseresznyepálinkával. |
|||