Kovács Balázs, malaysiai receptje: asi Goreng azaz Falusi
Sült Rizs
A következő recept egyik kedvencem. Nasi Goreng Kampung-nak hívják ami
annyit tesz Falusi Sült Rizs.
A hozzávalók:
egy kisebb tál rizs
20 dkg csontozott csirke hús
20 dkg sült szardella
só és cukor ízlés szerint
ehhez tartozik egy fűszer keverék amelyet Sambal-nak hívnak. Ennek a
hozzávalói:
5 db szárított Chilli (vízbe áztatva)
2 db fokhagyma gerezd
egy kevés rák pástétom melyet fűszerezésre lehet
használni
6 db mogyoróhagyma
fél friss kurkuma
elég olaj a Sambal hirtelen sütéséhez
díszítésre:
néhány szelet uborka
ropogósra sütött mogyoróhagyma
Sambal Elkészítése:
Felmelegítjük az olajat lassú lángon, tegyük bele az
összes összetevőt és süssük ki. majd tálaljuk egy kis
tálban.
A rizs elkészítése és tálalása:
serpenyőbe adjunk egy kevés olajat, tegyük bele a
csirkehúst, kevergetés mellett kezdjük el sütni,
közben hozzáadjuk a főtt rizst, addig süssük míg a
rizs kicsit meg nem pirosodik. Adjuk hozzá a Sambalt, sót és nagyon kevés
vizet, lassú tu^zön kicsit kevergetjük. Majd elvesszük a tűzről, hozzáadjuk
a sült szardellát és összekeverjük. Tányérra tesszük és a díszítéssel
együtt tálaljuk.
|