Almás-májas szalonnával töltött karaj
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk tovább >>>
|
|
Bakonyi vagdalt hús
A darált sertéshúst összegyúrom a tejben megáztatott, kinyomott és összemorzsolt zsemlével, a nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóval és törött borssal. Belereszelek 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és hozzáadok egy kiskanálny tovább >>>
|
|
Borjúszeletek Dubarry módra, mascarponéval
A megtisztított karfiolt sós vízbe megfőzzük, lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk majd utána kevés olajon megsütjük. Ezután egy kivajazott jénai tál alját tovább >>>
|
|
Borókás marhalapocka házi krokettel
A húst besózzuk, majd egy lábasban - kevés felforrósított olajon - minden oldalán elősütjük, azután kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát és zellert. Hozzáadjuk a borókát, és tovább >>>
|
|
Fehérborban sült gombás nyúlpecsenye parajos metélttel
A nyúlcombokat sóval, fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval fûszerezzük, és egy mélyebb tepsibe tesszük. Aláöntjük a bort meg a zöldségalaplé felét, majd letakarjuk, és közepesen meleg sütõben puhára pároljuk. A párolási idõ a tovább >>>
|
|
Gombás pörkölt óriászsemlében
A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Az őrölt paprikát rászórjuk majd a kockára vágott húst és a gombát is beletesszük. Ízlés szerint sózzuk, öntünk rá vizet, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Végü tovább >>>
|
|
Gyömbéres – póréhagymás marhanyelv
A nyelvet előző nap megfőzzük, a vízbe rakunk szemes borsot, babérlevelet és sót. Miután megfőztük kivesszük a léből és ha kihűlt ferdén felszeleteljük. Másnap elkészítjük a szószt. A megtisztított, alaposan megmosott póréhagymát felkarikázzuk és kev tovább >>>
|
|
Hagymás sertés pekingi módra
1. A húst vékony csíkokra vágjuk fel, majd adjunk hozzá vizet és keményítőt. Fontos, hogy a hús ne maradjon sem száraz, sem túl nedves.
2. A wokba kb 4 cl olajat hevítünk, majd kb 1 perc alatt átsütjük benne a húst, amit félreteszünk egy időre.
tovább >>>
|
|
Hagymás sertéscsíkok
1. A HÚST feldaraboljuk vékony szeletekre (1-2 mm vastag, de lehet nyugodtan széles).
2. A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi keményítővel. Kis VIZET adunk hozzá.
3. A VÖRÖSHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 3x3x3cm kockákra.
4. Felforrósítjuk tovább >>>
|
|
Halaromájú sertés
1. A hosszúkás, vékony szeletekre vágott sertéshúst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem lehet v tovább >>>
|
|
John Maydeck legendás BBQ oldalasa
A kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát olajon megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb 2-3 perc) beleöntjük a ketchupot a worcestershire szószt, az ecetet és hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük és leg tovább >>>
|
|
Kapribogyós - zöldpetrezselymes húsgombócok
Az egyik hagymát apróra vágjuk és egy pici olajban megpároljuk, félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt a darált hússal összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a mustárt, a zsemlemorzsát (annyit, hogy jól formázható legyen) majd fűszerezzük. 14 közep tovább >>>
|
|
Majonézes marhanyelv
A nyelvet a fűszerekkel együtt egy edényben legalább két órát főzzük, amíg megpuhul. Kivesszük a főző léből és lehúzzuk a durva héját, majd rézsútos szeletekre vágjuk. Amíg hűl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárr tovább >>>
|
|
Malac fokhagymakrémmel és narancskrémmel
A malac elkészítése:
Vágjuk a malacot 6 részre. Mindegyik darabot helyezzük az olívaolajjal, kardamommaggal és sóval egy vákuumos zacskóba és helyezzük a ronerbe őket egymástól kellő távolságban 13 órára 70°C-ra.
A fokhagymakrém elkészítése:
Tis tovább >>>
|
|
Mézes mustáros sertéskaraj
A befűszerezett (tetszés szerint ki amivel szereti) hússzeleteket megsütjük pici olajon és egy tálra félretesszük. A maradék olajban egy kiskanál mézet két evőkanál mustárral összekeverünk, 1 percig pirítjuk, só, bors kerül rá, majd 2 dl tejszínnel f tovább >>>
|
|
Mustáros, Confit Nyúl
Keverőtálba összekeverünk 2 evőkanál almaecetet a mustárral majd fóliával letakarjuk és 6 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ez azért szükséges hogy a mustár érlelődjön, íze teltebb legyen.
A nyulat megtisztítjuk majd részeire bontjuk. 4 comb, 4 tovább >>>
|
|
Nyúlvetrece zsemlegombóccal tálalva
A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a félfõre vágott hagymával megrántom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Végül a ny tovább >>>
|
|
Osso Buco
Ez az Olasz főétel kiváló a hideg téli napokon. Próbáljuk a borjú lábszárat szeletelve venni, ha nem sikerül, akkor az egész darabokat le kell fagyasztanunk, majd húsfűrésszel 5-6 centis vastagra, csontostul keresztbe vágnunk. Ezek után lábszárakat k tovább >>>
|
|
Paprikás-tojásos setéshús
A HÚST feldaraboljuk vékony csíkokra.
A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi keményítővel. Kis VIZET adunk hozzá.
Az ÚJHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 1x1x1cm kockákra. Felszeleteljük az ERŐS PAPRIKÁT, a húshoz hasonlóan - csíkokra (ha az erezetet b tovább >>>
|
|
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
A sütést megelõzõ napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk. Sóval, borssal és rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mélyebb tálba helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy megtisztított, cik tovább >>>
|
|
Rozmaringos báránycomb római tálban
A főzést megelőző napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk sóval, borssal bedörzsöljük. (Mi a báránycombot kétfelé vágtuk). Kb fél deci olajban az összenyomott fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a zöldpetrezselymet e tovább >>>
|
|
Rozmaringos, narancsos bárányborda
Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont véres. A teljesen átsült bárányborda íz tovább >>>
|
|
Rozmaringos, narancsos bárányborda sáfrányos rizottóval
Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont porhanyós és véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, sz tovább >>>
|
|
Sajtos - tejfölös húsi (sáfrányos rizottóval)
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, szerecsendióval megszórjuk, és vajon mindkét oldalát megsütjük. Ezt követően tűzálló tálba rétegezzük a következőképpen: 4 hússzeletet egymás mellé fektetünk, mindegyikre teszünk egy szelet sajt tovább >>>
|
|
Sertéskaraj pestoval
Egy egész karajt bevagdosunk csíkosra és az olajjal elkevert pestoval körbe- körbe bekenjük. A bevágott kis zsebekbe egy-két szelet fokhagymát teszünk, majd egy jénai tálba helyezzük. Pár órára betesszük a hűtőbe. Húsleves kocka segítségével 1/2 lite tovább >>>
|
|
Sertésrolád lilahagymával, baconnal és csemegeuborkával, édes-pikáns szósszal
A hússzeleteket kiklopfoljuk, tetszés szerint fűszerezzük. A csemegeuborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk, a lilahagymát szintén felszeleteljük. Minden hússzeletre fektetünk egy bacont, ráteszünk egy - két szelet uborkát és két szelet hagymát. S tovább >>>
|
|
Sertésszelet sajtmártással
A fűszerezett sertésszeleteket megsütjük. Amíg sülnek 1 tubus olvasztott sajtkrémet 1 kanál tejföllel a mikróban felmelegítünk, pirospaprikával és apróra vagdalt csemegeuborkával ízesítjük és ráöntjük a meleg hússzeletekre. Jó étvágyat! tovább >>>
|
|
Sörben párolt marhaszelet
A húsról éles, hegyese késsel eltávolítom az inakat, hártyákat és a nem kívánatos húsrészeket, leöblítem és lecsepegtetem. Szeletelõkéssel felszeletelem, majd húskalapáccsal kiveregetem. A hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom, és lisztbe tovább >>>
|
|
Szecsuáni marha
1. A HAGYMÁT nagy darabokra felvágjuk
2. A húst feloldjuk a KEMÉNYÍTŐBEN, némi vizet adunk hozzá, és 1 evőkanál SZÓJASZÓSZT is.
3. A wokban 4 cl étolajat forrósítunk, közben egy tálban feloldunk 1 evőkanál KEMÉNYÍTŐT és 11 evőkanál vizet.
4. tovább >>>
|
|
Vert marha
A hússzeleteket megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, megsózzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután a zsemlemorzsát alaposan beleklopfoljuk, beleverjük a szeletek mindkét oldalába. Addig zsemlemorzsázzuk és klopfoljuk, míg a hús jól láthatóan " tovább >>>
|
|