A nyelvet a fűszerekkel együtt egy edényben legalább két órát főzzük, amíg megpuhul. Kivesszük a főzőléből és lehúzzuk a durva héját, majd rézsútos szeletekre vágjuk.
Amíg hűl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, fűszerpaprikával, valamint citromlével, végül hígítjuk tejföllel. A szeleteket félig egymásra helyezve egy tálkába sorakoztatjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a majonézes öntetet.
Megjegyzés:
Mi imádjuk a nyelvet, igaz kissé macerás a megfőzése/tisztítása, de megéri. Elsősorban vadasan készítettem eddig, de már egy ideje gondolkodtam azon, hogy elkészítem a majonézes változatát. Keresgéltem az interneten, de nem találtam receptet hozzá. Így recept nélkül készült el az első adag majonézes nyelv. Igazi húsvéti csemege lett belőle!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.