1 ek dijoni csípős mustár (vagy tetszés szerint mehet több is bele),
2 ek ketchup (vagy paradicsomszósz),
zöldpetrezselyem aprítva,
5 -7 dl húslé (ha elfogy akkor forró vízzel pótoljuk),
1 db sárgarépa,
2 dl tejföl,
fűszer tetszés szerint,
egy kevés olaj.
Hogyan készül a Sertésrolád lilahagymával, baconnal és csemegeuborkával, édes-pikáns szósszal?
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, tetszés szerint fűszerezzük. A csemegeuborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk, a lilahagymát szintén felszeleteljük.
Minden hússzeletre fektetünk egy bacont, ráteszünk egy - két szelet uborkát és két szelet hagymát. Szorosan feltekerjük és hústűvel összetűzzük. Kevés olajon mindegyik húst megpirítjuk, ezután kivesszük, majd ebben az olajban a felaprított vöröshagymát megpároljuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, felöntjük forró húslével (csak óvatosan) és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát majd visszahelyezzük a húsroládokat. Időközben, vigyázni kell és pótolni kell forró vízzel, ha nincs rajta már lé. Lefödve kis lángon egy órát pároljuk, majd a hústekercseket kiemeljük.
A maradék pecsenyeléből elkészítjük a szószt, a benne lévő sárgarépát villával megtörjük. A lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük és hozzákavarjuk a tejfölt. Ezután a pecsenyelébe belerakjuk a mustárt, a ketchupot, beleöntjük a tejfölös lisztet, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, megsózzuk és összeforraljuk. Végül a hústekercseket visszahelyezzük a szószra.
Megjegyzés:
Kitűnő vasárnapi ebéd vagy akár vendégváró étel. Lehet variálni benne a tölteléket, ízlésünknek megfelelően.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.