Hogyan készül a Malac fokhagymakrémmel és narancskrémmel?
Elkészítés:
A malac elkészítése: Vágjuk a malacot 6 részre. Mindegyik darabot helyezzük az olívaolajjal, kardamommaggal és sóval egy vákuumos zacskóba és helyezzük a ronerbe őket egymástól kellő távolságban 13 órára 70°C-ra.
A fokhagymakrém elkészítése: Tisztítsuk meg a fokhagymát, tegyük hideg vízbe és forraljuk fel. Ezt tegyük meg 3x. A negyedik forralásnál a súlyával azonos mennyiségű tejszínt hozzáadunk és addig főzzük, amíg a fokhagyma puha nem lesz. Turmixoljuk össze sóval, majd szűrjük át és tegyük egy szifonba egy patronnal.
A narancskrém elkészítése: Karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a narancslevet és addig hagyjuk párologni, amíg karamell állagú nem lesz.
Tálalás: Hagyjuk kihűlni egy kicsit a malacot, vegyük ki a zacskóból és csontozzuk ki, majd tegyük 210 °C-os sütőbe, amíg meg nem pirul. Helyezzünk a tányér közepére egy kevés fokhagymakrémet, majd egy keveset csepp alakban a narancskrémből és végül az egész tetejére helyezzük rá a ropogós malacot.
A malac elkészítése: Vágjuk a malacot 6 részre. Mindegyik darabot helyezzük az olívaolajjal, kardamommaggal és sóval egy vákuumos zacskóba és helyezzük a ro...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.