|
Kenyerek és péksütemények
|
Sajtos – zöldfűszeres grissini
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat valamint a zöldfűszereket ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Me tovább >>>
|
|
Baconos tekercs muffinsütőben
Az élesztőt a cukros - langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez majd ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, langyos helyen, letakarva, fél órát kelesztjük. Amíg kel a tészta a sajtot lereszeljük, a hagymát megtisztítjuk és apróra tovább >>>
|
|
Csokis-ananászos párna
A tésztát nagyobbacska téglalap alakú formákra felvágjuk (akkorákra, hogy majd hosszába összehajtva párnácskákat kapjunk). Mindegyiket körben a szélein megkenjük tojással. Ezután a téglalapok egyik felére ráteszünk 1 - 1,5 kanál kihűlt pudingot és er tovább >>>
|
|
Egyszerű kifli
A margarint felmelegítjük, beletesszük a tejet és összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Összedolgozzuk a liszttel szép egyenletesre és hagyjuk 30 percet pihenni. Közben beindítjuk a sütőt, 225 fokra tesszük (alul-felül sütés).
A tovább >>>
|
|
Lala kifli (Dondenene receptje alapján)
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben, ráöntjük a sóval elkevert lisztre, hozzáadjuk a kefirt, a tojásokat, és az olajat. Jól összegyúrjuk, majd félretesszük letakarva kb. 30 percre. Ha megkelt 4 ré tovább >>>
|
|
Napocska kenyér
A tejet a vízzel együtt, a cukorral ízesítve meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval összeforgatjuk, majd a tejes élesztővel közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk tovább >>>
|
|
Olajbogyós – sajtos grissini
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olajat majd a vízzel együtt ruganyos tésztát gyúrunk. Meleg/langyos helyre félretesszük és tovább >>>
|
|
Sokfűszeres sonkás cipó
A langyos tejfölt és a tejszínt fél deci langyos vízzel összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot meg a reszelt sajtot, és kb. 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. A sonkát kis tovább >>>
|
|
Sonkás tekercs
A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk a sonkával és a reszelt sajttal utána mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, sajttal és valamilyen maggal (szez tovább >>>
|
|
Tejfölös pogácsa
A tejföl (legyen szoba-hőmérsékletű) felébe feloldjuk a cukrot beleaprítjuk az élesztőt (felfuttatni nem kell), majd belekeverjük a maradék tejfölt és egy tojást. A szoba-hőmérsékletű zsiradékkal elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztet, hozzáöntjük a t tovább >>>
|
|
Tepertős pogácsa
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszthez rakjuk, ehhez jön még a só, a zsír és 1 tojás sárgája. Kissé lágyabb, jól kidolgozott tésztát dagasztunk. Ha megkelt, jól kinyújtjuk és a darált tepertő 1/3-át rásimítjuk, mint a bejglit felte tovább >>>
|
|
|
|
|