csipet (lehet két csipetnyit is tenni nyugodtan) só,
1 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 kk cukor.
A töltelékhez:
20 dkg margarin és 1 ek só összekeverve.
Hogyan készül a Lala kifli (Dondenene receptje alapján)?
Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, ráöntjük a sóval elkevert lisztre, hozzáadjuk a kefirt, a tojásokat és az olajat. Jól összegyúrjuk, majd félretesszük letakarva kb. 30 percre. Ha megkelt 4 részre osztjuk.
Kiemelünk egy részt, kézzel ezt is elfelezzük, kinyújtjuk mindkettőt, egyforma pizza formára. Egyik lapot megkenjük krémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk és a szélesebb oldaláról kezdve egyenként kifli alakúra feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a másik 3 részt is. Összesen 64 kiflit kapunk. Tojással megkenjük, majd sajttal és tetszés szerint valamilyen maggal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Megjegyzés:
Megsütöttem a már jól ismert Lala kiflit. Fél adagot készítettem, mert 64 darabot kissé soknak találtam kis családunk részére. Hát nem volt idejük elszáradni, két nap alatt eltűnt a 32 kis kifli :-) Finom volt! Köszönet a receptért!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.