Honlapunk 2003 derekán
kezdte el működését. Cél az igényes gasztronómia és vendéglátás
népszerűsítése az olvasóink részére és a vendéglátó réteg hasznára.
Ezért a Gasztrostúdió
szerkesztői csapata gondozásában megjelenő gasztronómiai magazin
könnyed és átfogó tartalmával olvasmányos formában igazi magazinként
hivatott helyet foglalni az Online média világában, felhívva
látogatóink figyelmét a hazai és a nemzetközi gasztronómia
legkülönfélébb területeire.
A honlapunkon tájékozódhatnak
a gasztronómia, vendéglátás és az azzal kapcsolatos aktuális
témákról valamint ételek receptjei között válogathatnak. A
rovat-struktúra is e széleskörű tájékoztatási célnak figyelembe
vételével lett kialakítva. A szerkesztői csapatunkkal nem
csupán egy receptes weblapot hoztunk létre, hanem egy széles
körű ismeretanyagot tartalmazó igényes magazint, ahol a kezdő
háziasszonyoktól a borbarát férfiakon át az ínyencekig mindenki
megtalálja érdeklődési körének megfelelő cikkeket, témákat.
A különböző rovatainkkal
a potenciális olvasótábor több csoportját céloztuk meg. Általános
célközönségünk az aktív internetezőként napi munkájában és
élete egyéb területein is az Internet segítségével tájékozódó
átlagos vagy átlag fölötti jövedelemmel rendelkező, közép
és felsőfokú végzettséggel rendelkező, 18-55 év közötti hölgyek
és urak csoportja.
Tudta Ön, hogy...
A Gasztrostúdió olyan rendezvények médiatámogatója volt már,
mint pl. Első Magyar Borok Bálja, Első Szegedi Pálinkafesztivál,
Dödölle és Újbor fesztivál - Nagykanizsa, Nemzetközi Tiszai
Halfesztivál - Szeged, Első Kávé- és Koktél Fesztivál - Budapest,
A Magyarok Nagyasztala gasztronómiai fesztivál.
A Google keresőjében
ott szerepel az elsők között:
gasztronómia szóra a 4. helyen a 2 280 000 találatból,
recept szóra a 12. helyen a 28 800 000 találatból,
ételek szóra a 5. helyen 1 680 000 találatból,
borok szóra a 10. helyen 1 500 000 találatból.
(2009.02.12.-i adatok)
Olvasóink írták:
,,A tavalyi év elején fedeztem fel a honlapot, tetszik
a rovatok sokszínűsége, és hogy nagyon sok új információt
kapok a honlapról, eddig szinte minden kérdésemre kaptam választ."
Stahlné Mónika
,,Nagyon kedvelem.
Rendszeresen figyelemmel kísérem az itt megjelent cikkeket,
recepteket. Ez utóbbiakat ki is próbálom. Nem pusztán használhatóak,
pénztárca kímélők, finomak és az esetek nagy százalékában
rendkívül ötletesek is. Az Íz-kalauz rovatot kedvelem és nagyon
fontosnak tartom. Az íz kalauz különösen a fiatalabb, kezdő
háziasszonyoknak nyújt fontos információkat. Természetesen
nekünk, közép ill. idősebb korosztálynak is ad izgalmas új
információt." Pál Józsefné Ildikó
,,Az oldal nagyon
tetszik, több információt is tartalmaz és nagyon jól átlátható."
Konta Valéria
,,Az oldalra
akkor bukkantam, mikor karácsonyi recepteket kerestem. Gondoltam
meglepem a családot valami újdonsággal. Sikerült is. Paradicsomos
foghagymás lazacot készítettem. A receptet a Gasztrostúdióból
lestem le. Nagyon jól sikerült. Az oldal nagyon jó, szerintem
az egyik legjobb gasztronómiai honlap. Mindent meg lehet találni
az egyszerű ételektől a bébiételekig. Ez nagyon tetszik. A
képeken ínycsiklandóan néznek ki az ételek, az ember rögtön
kedvet kap hogy kipróbálja." Szele Judit
,,A Gasztrostúdióról
a múlt héten értesültem Interneten keresztül, miközben karácsonyi
recepteket böngésztem. Nagyon tetszik az Önök honlapja és
a gasztronómiával kapcsolatos dolgok széles skáláján, mindent
megtaláltam, ami segítséget nyújt a készülődésben."
Nagy-Mélykuti Andrea
,,Tetszésemet
hamar elnyerte a lap, mivel egy helyen mindent megtalálok,
ami a gasztronómiához tartozik.
Legyen az recept, vagy étterem ismertető, segítséget nyújtanak
a fűszerek világában való barangoláshoz, konyhai trükköket
kapunk, de sorolhatnék megannyi pozitívumot." Druhapolcsik
Zsuzsanna
,,Azt, már nem
tudom, hogyan találtam a Gasztrostúdió.hu honlapra, mert már
olyan régen volt. Feleségem olvassa főleg az új, meg még újabb
recepteket (én meg élvezem a megvalósult ételeket). Tetszik
a honlapon, hogy nagyon jól áttekinthető, ízléses, szép színes,
de nem hivalkodó. Jó, hogy a reklámok is illeszkednek a színvonalhoz.
Már ajánlottam másoknak is." Hományi Zoltán
,,Mivel néhány
éve kaptam egy számítógépet a gyerekeimtől, megtanultam az
Interneten is eligazodni, és mára jó barátságban lettem vele.
Mivel naponta főzök, gyakran tévedek gasztronómiai tárgyú
honlapokra, így találtam magukra is. Nagyon jók a receptek,
és az egyéb hírek is tetszenek, mindig elolvasom őket. Ha
mi magunk nem is túl gyakran jutunk el éttermekbe (évente
azért 3-4 alakalommal igen), meg egyéb gasztronómiai fesztiválokra,
azért jó hallani ezekről is. Én azt hiszem, hogy éppen a googl
keresőbe írtam be egy étel nevét, amit az unokáim kértek,
hogy főzzek, és akkor dobta ki Önöket, mint találatot. No
azóta vagyok heti 4-5-ször látogatójuk." Balog Lászlóné
A Gasztrostúdió.hu
koncepciója
A Gasztrostúdió.hu Online gasztronómiai magazin megalkotásakor
célunk egy olyan médium létrehozása volt, amely a gasztronómia
több területével is foglalkozik és olvasóinknak ezt átlátható
és könnyen érthető formában nyújtsuk. A honlap szerkesztésében
szakácsok, cukrászok és különböző témák szakértői nyújtanak
segítséget, azért hogy olvasónknak valóban értékes és hasznos
információkat adhassunk át.
A Gasztrostúdió.hu
jellemzői
- Hasznos - mert szolgáltatásaink valós igényt elégítenek
ki.
- Mindig aktuális - mert receptjeink és témáink mindig igazodnak
az aktuális ünnepekhez, évszakokhoz, rovataink naponta és
hetente frissülnek.
- Kultúrált - mivel a gasztronómiát, mint értéket jelenítjük
meg.
- Szórakoztató - hiszen írásaink, receptjeink hangvétele könnyed
és képekkel illusztrált.
- Egyéni - receptjeinket és cikkeinket egyedi hangnemben és
stílusban olvashatják.
- Rugalmas - mert olvasóink és partnereink kérdéseire igyekszünk
mielőbb válaszolni.
- Marketingszempontú - mert törekszünk mind olvasóink, mind
hirdetőink igényeinek kielégítésére.
Honlapunk legfőbb
pillérei:
Recept oldalak,
- Ottis főz
- Vidék íze
- Sütemények
- Íz-kalauz
- Grillezés
Bormagazin rovat
Étterem ajánló,
Gasztronómiai hírek
Bemutatkozás
| Statisztikák
| Hirdetési
formátumok és árak
|