|
Töltött tyúkhúsleves zsályával
- A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömlébĹ‘l kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az apr&iacut tovább >>>
|
|
Turbolyás jércemelltekercs spanyol burgonyával
- A jércemellfiléket éles késsel bevágjuk, majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket kapunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval, Ĺ‘r&oum tovább >>>
|
|
Túrós-gyümölcsös rakott piskóta
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjé tovább >>>
|
|
Újhagymakrémes párnácskák
- 30 dkg lisztbĹ‘l a tojással, a tejjel, csipetnyi sóval és az összemorzsolt élesztĹ‘vel hagyományos módon palacsintatésztát készítünk. HabverĹ‘vel alaposan kikev tovább >>>
|
|
Vert marha
- A hússzeleteket megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, megsózzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután a zsemlemorzsát alaposan beleklopfoljuk, beleverjük a szele tovább >>>
|
|
Zselici szarvasgerinc erdei gombával töltve
- A kicsontozott szarvasgerincet ujjnyi szeletekre vágom (10-12 szelet jön ki belĹ‘le). HúsverĹ‘ kalapáccsal vékonyra kiverem, vigyázva, hogy a hús be ne szakadjon.
- A reszelt vör&o tovább >>>
|
|
Zserbó szilvalekvárral és mákkal töltve
- Az élesztĹ‘t a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztĹ‘t, a cukrot, a vaníliás cuk tovább >>>
|
|
|
|
|