|
Sóskaleves reszelt tojással
- Egy jó tányérnyi sóskát vastag ereitĹ‘l megtisztítunk, majd a leveleket szitában, folyó vízben többször megmossuk.
- Közben megforrósítunk 3 tovább >>>
|
|
Sörben párolt marhaszelet
- A húsról éles, hegyese késsel eltávolítom az inakat, hártyákat és a nem kívánatos húsrészeket, leöblítem és lecsepegtetem. Szelete tovább >>>
|
|
Sült pulykamell egri rozé mártással
- A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, enyhén besózzuk. A szilvaszemeket félbevágjuk, és a borba áztatjuk.
- Két evĹ‘kanál forró olajban a h&uacut tovább >>>
|
|
Sütőtökös-magos pogácsa
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint az élesztĹ‘t, amit elĹ‘zĹ‘leg 1 dl langyos tejben felfuttattunk.
- A meghámozott sütĹ‘t tovább >>>
|
|
SzĹ‘lĹ‘s lencsesaláta sonkakrĂ©mes pirĂtĂłssal
- A lencsét 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, majd a megtisztított vöröshagyma, a babérlevél és egy kevés só kíséretébe tovább >>>
|
|
Tarcali raguleves
- A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-borssal. Rátesszük a csíkokra vágott tovább >>>
|
|
Tárkonyos boszorkánysült
- A pulykacombot kicsontozzuk, bĹ‘rét lefejtjük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és borácsban vagy nagyobb lábasban megforrós&iacu tovább >>>
|
|
Tárkonyos pulykaragu leves
- A pulykahúst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, tovább >>>
|
|
Tóthék Rákóczi túrósa
- A sütĹ‘port beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. F&oacu tovább >>>
|
|
Töltött szivárványos pisztráng
- A pisztrángokat megtisztítom, a hátukra fektetve a hasukon felbontom, belét kidobom és folyóvízben leöblítem. Lecsepegtetem, majd egy asztalkendĹ‘re fektetem Ĺ‘ket. A 20 dek&aacut tovább >>>
|
|
|
|
|