|
Kozák sapka
- A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütĹ‘port, majd a keményre habbá vert tojásfehérj tovább >>>
|
|
Libatepertős rakott tészta
- A tésztát bĹ‘, sós vízben félpuhára, al dente fĹ‘zzük. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
- Hozzáadjuk a tojás tovább >>>
|
|
Málnás túrótorta
- A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjékbĹ‘l a maradék cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan a cukros tojássárg tovább >>>
|
|
Mandulás fánkocskák
- A vajat elkeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral meg a sóval, s egy fazékban felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet meg a keményítĹ‘t, és addig keverjük, amíg a tészta elv&aa tovább >>>
|
|
Mézes kacsacomb szegfűszeges szilvarétessel
- A kacsacombokat megmossuk, jól megtisztítjuk az esetleges tollmaradványoktól. Besózzuk, majd a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával, kevés sóval, s tovább >>>
|
|
MogyorĂłs palacsintatorony
- A tojások sárgáját a tejjel, a sóval, a liszttel és a vanília kikapart belsejével simára keverjük. A tésztát kb. 15 percig állni hagyjuk, majd beleforg tovább >>>
|
|
Narancsos püspökkenyér
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, az összev&aacut tovább >>>
|
|
Nyúlvetrece zsemlegombóccal tálalva
- A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a félfĹ‘re v&a tovább >>>
|
|
Palóc gulyás Sziporka módra
- A zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd félrehúzzuk a tűzrĹ‘l és megszórjuk pirospapriká tovább >>>
|
|
PalĂłc tekercs
- A meghámozott, nyers reszelt burgonyából a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk: a reszelt krumplit összekeverjük liszttel, tojással, s& tovább >>>
|
|
|
|
|