Illatos kacsamell
- Vajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá a májpástétomot meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét, majd tovább >>>
|
|
Kacsaleves lestyános kacsagombóccal
- A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük fĹ‘ni. Sóval, egész borssal ízesítjük és hagyom& tovább >>>
|
|
Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával
- A hántolt árpát megmossuk és kb. 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval meg az egyik megtisztított v tovább >>>
|
|
Kapros káposztán párolt tükörponty
- A hagymát megtisztítjuk és félfĹ‘re vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük, egy nagyobb serpenyĹ‘ben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta tovább >>>
|
|
Kapros-tĂşrĂłs profiterole
- A vizet az olajjal meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a massza elválik az edény falát&oacut tovább >>>
|
|
Karácsony esti kacsagalantin
- A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz elĹ‘bb bevágjuk a bĹ‘re alatt s azután még egy tovább >>>
|
|
Karácsonyi kalács
- A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztĹ‘t. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztĹ‘t - ha szükséges, még egy kevés langyos t tovább >>>
|
|
Karalábé-püréleves sajttal sült fogasszelettel
- A karalábé tetejébĹ‘l egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az a tovább >>>
|
|
Karamell-charlotte gyümölcsökkel
- 10 dkg cukrot egy serpenyĹ‘ben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá fĹ‘zzük.
- A tojássárgáját összekeverjük 4 evĹ tovább >>>
|
|
Kompót aszalt gyümölcsökből
- Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab egész fahéjat, a cukrot, és addig fĹ‘zz&uum tovább >>>
|
|