|
Fehérborban sült gombás nyúlpecsenye parajos metélttel
- A nyúlcombokat sóval, fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük és egy mélyebb tepsibe tesszük. Aláöntjük a bort meg a zöldségalaplé f tovább >>>
|
|
Fekete rĂłzsa
- A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd 6 egyenlĹ‘ részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk 20×35 cm nagyságúra. Ugyanilyen m&ea tovább >>>
|
|
Gesztenyés kifli
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a porcukrot, egy evĹ‘kanál rumot meg egy csipet sót, s rugalmas tésztát gyúrunk.
- Le tovább >>>
|
|
Gyümölcsös rakott palacsinta
- A lisztet simára keverem a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyom.
- A gyümölcsöket megmosom, értelemszerűen megh&aa tovább >>>
|
|
Habcsók sütemény
- A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a masszát egyenletesen 8 kisebb kivajazott és kilisztezett süteményformába osztjuk. (Legegyszerűbb, ha a muffi tovább >>>
|
|
Hagymás-sajtos túrótorta
- A tojássárgáját elkeverem egy csipetnyi sóval, a sütĹ‘porral és a liszttel, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett 24 cm-es torta tovább >>>
|
|
Hal pákász módra
- A fűszereket és az olajat 1 l vízben felforraljuk. Beletesszük a megtisztított halat. Lassú tűzön tartjuk, hogy éppen csak forrjon, míg a 1,5 liter folyadék fél literre lef tovább >>>
|
|
Halászlé gombóccal
- A megtisztított halakat megnyúzom, mert különben a bĹ‘rük rátekeredik a húsdarálóra. A halhúst kétszer átdarálom. A halhús darálékhoz tovább >>>
|
|
Hamuszsák
- A sütés elĹ‘tti napon a tésztába valókat összegyúrjuk. ElĹ‘ször a lisztet, a sót, a sütĹ‘port összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk. A tojások sárg&a tovább >>>
|
|
Házi szilvás lepény
- A sütĹ‘t bemelegítjük 180 fokra.
- A szilvát kimagvaljuk, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot és állni hagyjuk.
- A lisztet, a túrót, a tojások tovább >>>
|
|
|
|
|