Biri néni hagymás kiflije
- Az élesztĹ‘t egy deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkelt élesztĹ‘vel, meg annyi tejjel, hogy közepesen kemé tovább >>>
|
|
Borókás marhalapocka házi krokettel
- A húst besózzuk, majd egy lábasban - kevés felforrósított olajon - minden oldalán elĹ‘sütjük, azután kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a megtiszt&iacut tovább >>>
|
|
Csalános csirkegaluskaleves
- A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük tovább >>>
|
|
Csekei töltött csirke
- A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, s tovább >>>
|
|
CsicsĂłkaleves pirĂtott kolbásszal
- A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, A csicsókát meghámozzuk, ugyancsak kockákra vágjuk s a hagymás zsiradékon kissé m tovább >>>
|
|
Csirkemell borsóbundában lengyeles répával
- A csirkehúst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem elég zsenge a bors&oacu tovább >>>
|
|
Csirkemellben sült piláf
- A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük. A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pir&iacut tovább >>>
|
|
Csirkepaprikás vadasan
- A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagym tovább >>>
|
|
Diós sárgarépatorta
Félreértés ne essék: nem nyúleleséget kínálok a sütemények oldalán. A sárgarépa vidám színével és édes ízével tovább >>>
|
|
Fahéjas-mézes teaszelet
- 5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk.
- A tojások fehérjébĹ‘l 3 evĹ‘kanál cukorral kemény habot verünk, a tojássá tovább >>>
|
|