|
ĂfonyĂĄs mĂĄktorta
- A tojássárgákat 3 evĹkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a s& tovább >>>
|
|
Almakocsonya tormĂĄs csirkecombbal
- Az almát meghámozzuk és apró kockákra összevágjuk.
- A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihĹąlt, beletesszük az alm tovább >>>
|
|
AlmĂĄs-mĂĄjas szalonnĂĄval tĂśltĂśtt karaj
- A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csi tovább >>>
|
|
AranysĂĄrga tyĂşkleves kirĂĄlynĹ mĂłdra
- A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre elĹkészített tyúkot nagy levesesfazékba teszem a marhafartĹvel és a tisztított borjúlábbal együtt és kb. 3,5 liter v tovább >>>
|
|
Aszalt paradicsomos tĂŠsztasalĂĄta
- A tésztát sós vízben harapás keményre - al-dente - kifĹzzük, leszĹąrjük és lehĹątjük.
- A sárgarépát megtisztítjuk és a zöldpap tovább >>>
|
|
Bakonyi vagdalt hĂşs
- A darált sertéshúst összegyúrom a tejben megáztatott, kinyomott és összemorzsolt zsemlével, a nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóv tovább >>>
|
|
Barackos hajĂłk
- Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy a margarint és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tĹązön, folyamatosan kevergetve addig fĹzzük, am tovább >>>
|
|
Bazsa bĂĄcsi libĂĄja
- A megtisztított libamellet kiterítjük, a széleit és a feleslegesnek ítélt kis húsdarabokat levágjuk róla, majd ezeket megdaráljuk. A húst bĹrével lefe tovább >>>
|
|
BĂŠbipulyka minden jĂłval tĂśltve
- A gesztenyét megmossuk, éles késsel bevagdossuk és 5 percre forrásban lévĹ vízbe dobjuk. LeszĹąrjük, majd még melegen megtisztítjuk. A pulyka hasüregét kib&eac tovább >>>
|
|
BetyĂĄrkrumpli
- A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belĹle. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük. Befedjük a m&aa tovább >>>
|
|
|
|
|