Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sztrapacska
Sztrapacska
Hozzávalók:
600 g krumpli
2 db tojás
2 ek tejföl
1 tk só
kb. 250-300 g liszt
200 g szalonna
200g juhtúró
400 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
olaj
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és egy tálba lereszeljük. TIPP: A reszelő csillag alakú oldalán reszeljük le a krumplikat, hogy minél pépesebb legyen.
Közben a szalonnát felkockázzuk. Forralunk egy lábosban vizet, kis sót és olajat öntünk hozzá.
A krumplit kinyomkodjuk, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, és a tejfölt, jól összekeverjük.
Nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát, megkeverjük, és néhány perc alatt megfőzzük.
Amikor kész, akkor a víz tetejére feljönnek a gombóckák. Leszűrjük, és egy tálba öntjük.
Közben a szalonnát is zsírjára sütjük. A szalonna pörcöket, és a zsírt is a sztrapacskához keverjük, belecsipegetjük a juhtúrót is, összekeverjük.
Aztán fokhagymás tejföllel és friss lila hagyma szeletekkel tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.