Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves
1 db sütőtök
200 ml tejszín
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
só
fehérbors
szerecsendió
A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A hagymát és a sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát. Egy kis vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. A megpuhult sütőtököt is belekanalazzuk. Öntünk bele még egy kis vizet. Sóval, fehérborssal és egy kis szerecsendióval fűszerezzük.Főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáöntjük a tejszínt.
Botmixerrel pépesítjük/krémesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre összerottyantjuk, és akár finom szárított tökmaggal tálaljuk! Jó étvágyat!;-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.