Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

  • sütőtökleves1 db sütőtök
  • 200 ml tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • fehérbors
  • szerecsendió
Megosztás Nyomtatás
  1. A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  2. A hagymát és a sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
  3. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát. Egy kis vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. A megpuhult sütőtököt is belekanalazzuk. Öntünk bele még egy kis vizet. Sóval, fehérborssal és egy kis szerecsendióval fűszerezzük.Főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Botmixerrel pépesítjük/krémesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre összerottyantjuk, és akár finom szárított tökmaggal tálaljuk! Jó étvágyat!;-)

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu