Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sült libacomb bundázott almával

Sült libacomb bundázott almával

libacombSült libacomb:

  • 4 db libacomb
  • 300 g libazsír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • bors

Bundázott alma:

  • 4-5 db nagyobb alma
  • kb. 100-150 g liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 100 ml víz
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • 200 ml tej
  • 1 tk fahéj
  • olaj (a sütéshez)
Megosztás Nyomtatás
  1. A libacombokat megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk őket. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és feldaraboljuk a fokhagymákat. A libazsírt betesszük egy sütőedénybe (TIPP: Érdemes olyan edényt választani, aminek van teteje.), és berakjuk a combokat, illetve a fokhagyma darabokat.
  2.  180-200 fokra előmelegített sütőbe betesszük sülni, és kb. 2,5 óra alatt megsülnek.
  3. Az almákat megmossuk, kiszedjük a csutkákat, és felkarikázzuk az almákat.
  4. Készítünk egy palacsinta tésztát, a többi hozzávalóból.
  5. Ebben a masszában megforgatjuk az almakarikákat, és olajon kisütjük őket, kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalukat. Ezzel tálaljuk a libacombokat.

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu