Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sült libacomb bundázott almával
Sült libacomb bundázott almával
Sült libacomb:
4 db libacomb
300 g libazsír
5-6 gerezd fokhagyma
só
bors
Bundázott alma:
4-5 db nagyobb alma
kb. 100-150 g liszt
1 db tojás
1 ek cukor
100 ml víz
1 ek olaj
1 kk só
200 ml tej
1 tk fahéj
olaj (a sütéshez)
A libacombokat megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk őket. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és feldaraboljuk a fokhagymákat. A libazsírt betesszük egy sütőedénybe (TIPP: Érdemes olyan edényt választani, aminek van teteje.), és berakjuk a combokat, illetve a fokhagyma darabokat.
180-200 fokra előmelegített sütőbe betesszük sülni, és kb. 2,5 óra alatt megsülnek.
Az almákat megmossuk, kiszedjük a csutkákat, és felkarikázzuk az almákat.
Készítünk egy palacsinta tésztát, a többi hozzávalóból.
Ebben a masszában megforgatjuk az almakarikákat, és olajon kisütjük őket, kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalukat. Ezzel tálaljuk a libacombokat.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.