Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Spanyol tortilla
Spanyol tortilla
350 g krumpli
2 fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
200 g sonka
6 db tojás
200 g sajt
1 csomó petrezselyem
só
bors
olaj
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vékonyra felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, felkockázzuk, és a sonkát csíkokra vágjuk.
Olajat forrósítunk, a krumplit és a hagymát együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, tálra borítjuk, kissé hűlni hagyjuk.
A tojásokat felverjük, felaprított petrezselyemmel, sóval, és borssal fűszerezzük. (Petrezselymet hagyjunk a tálaláshoz is.)
Kiolajozunk egy sütőtálat, beleöntjük a krumplis keveréket, mehetnek bele a sonkacsíkok, aztán rá a tojás. Végül a lereszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt összesütjük. Kockákra vágjuk, és petrezselyemmel megszórjuk! Nagyon finom! Jó étvágyat!:-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.