Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sajtos brokkolitallér
Sajtos brokkolitallér
2 főre:
400 g brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 db tojás
2-3 ek liszt
150 g Edami sajt
só
bors
olaj
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és egy villával kisebb darabokra törjük.
Egy vöröshagymát, megpucolunk, megmossuk, felkockázzuk, és egy kis olajon üvegesre pirítjuk.
A brokkolit, a hagymát, a tojást, a lisztet és a lereszelt sajtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (TIPP: A sóval óvatosan.) Olajban tallérokká formálva kisütjük. Vagy egy kiolajozott sütőtálban, 180 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt kisütjük a tallérokat.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.