Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Rozmaringos-kacsacomb marinált körtével és édesburgonyával
Rozmaringos-kacsacomb marinált körtével és édesburgonyával
2 főre:
2 db kacsacomb
1 db édesburgonya
1 db körte
rozmaring
100 ml konyak
balzsamecet
só
bors
kacsazsír
Kikenünk egy sütőtálat kacsazsírral, beletesszük a sózott, borsozott kacsacombokat, és a rozmaringágakat. Majd alufóliával letakarva 200 fokos sütőben sütjük. Fél órával később ráöntjük a konyakot. Kb.1,5 óra alatt megsül.
Az édesburgonyát megpucoljuk, és felkockázzuk. Egy rozmaringággal együtt megfőzzük. Amikor megfőtt, összenyomjuk, esetleg borsozzuk.
A körtét felszeleteljük, zsiradék nélkül sütni kezdjük egy serpenyőben, majd balzsamecettel befújjuk. Folyamatosan forgatjuk.
Az elkészült kacsacombokat az édesburgonyával és a körtével tálaljuk. Jó étvágyat!;-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.