Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Palócleves
Palócleves
500 g sertéslapocka
3 db sárgarépa
400 g zöldbab
3 szem krumpli
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
petrezselyem
200g tejföl
olaj
A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felkockázzuk.
A hagymákat megpucoljuk, és felaprítjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd öntünk bele egy kis vizet, utána mehet bele a hús. Főzzük.
Közben megpucoljuk a répát és a krumplit, aztán felkockázzuk őket. A zöldbabbal együtt a paradicsomot, a paprikát, a répát és a krumplit is hozzáadjuk. Felöntjük vízzel. Forráskor fűszerezzük, sóval, borssal és petrezselyemmel. Főzzük tovább.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a tejfölt is belekeverjük, összerottyantjuk, és kész is.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.