Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Krumplifőzelék kolbi chips-szel
Krumplifőzelék kolbi chips-szel
2 főre:
60 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek liszt
fél l tej
olaj
só
bors
petrezselyem
3 db babérlevél
150 g kolbász
A vöröshagymát megpucoljuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, felkarikázott krumplit. Felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel és babérlevéllel fűszerezzük. Fedő alatt főzzük.
Közben elkészítjük a rántást. Kb.1 dl olajon pirítjuk a lisztet, aztán felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetéssel csomómentesre sűrítjük. Zúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük. Egy szűrőn keresztül átszűrjük. Amikor megpuhult a krumpli, hozzákeverjük a rántást. Összerottyantjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, egy serpenyőben kis olajon kisütjük. Ezzel a kolbi chips-szel tálaljuk a főzeléket. Jó étvágyat!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.