Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Krumplifőzelék kolbi chips-szel

Krumplifőzelék kolbi chips-szel

2 főre:

  • krumplifőzelék60 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • fél l tej
  • olaj
  • bors
  • petrezselyem
  • 3 db babérlevél
  • 150 g kolbász

 

Megosztás Nyomtatás
  1. A vöröshagymát megpucoljuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, felkarikázott krumplit. Felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel és babérlevéllel fűszerezzük. Fedő alatt főzzük. 
  2. Közben elkészítjük a rántást. Kb.1 dl olajon pirítjuk a lisztet, aztán felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetéssel csomómentesre sűrítjük. Zúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük. Egy szűrőn keresztül átszűrjük. Amikor megpuhult a krumpli, hozzákeverjük a rántást. Összerottyantjuk. 
  3. A kolbászt felkarikázzuk, egy serpenyőben kis olajon kisütjük. Ezzel a kolbi chips-szel tálaljuk a főzeléket. Jó étvágyat!

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu