Zsemle:
Húspogácsa:
A zsemle elkészítése:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. (A tej legyen langyos, és beleöntjük az élesztőt is.) Kelesztjük egy órán át, majd négy-hat felé vesszük, és zsemlékké formázzuk a tésztát. Így is kelesztjük még 10 percet. Aztán bekenjük tojás sárgájával a zsemlék tetejét, és megszórjuk szezámmaggal.
A húspogácsa elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, és felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy tálban jól összekeverjük, majd fél órát pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Pogácsákat formálunk, és forró olajban kisütjük.
Ízlés szerint összeállítjuk a hamburgerünket. (Mi salátát, paradicsomot, hagymát, és savanyú uborkát tettünk bele.)
uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024