1 kg csirkemell filé,
1 fej vöröshagyma
Pác:
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
bazsalikom,
oregano,
pirospaprika,
olívaolaj,
petrezselyem
A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A vöröshagymát, megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A pác alkotó elemeit összekeverjük, majd a hagymával együtt a húshoz keverjük. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt frissen sütjük a húst.
Saláta:
fél fej saláta
kis fej lila káposzta
fél fej lila hagyma
2-3 db paradicsom
1 db kígyóuborka
A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük.
Joghurtos öntet:
2 gerezd fokhagyma
300 g joghurt
1 ek majonéz
pár csepp citromlé
petrezselyem
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük.
uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025