Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Fetás-olívás muffin
Fetás-olívás muffin
250 g liszt
70 g olivabogyó
200 g feta
1 ek tört rozmaring
3/4 tk só, bors
2 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
1 db tojás
80 ml olaj
300 g natúr joghurt
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Papírokat beletesszük a muffin formába vagy kivajazzuk.
Az olivabogyót felkarikázzuk, a fetát pedig kis kockákra. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot, és a rozmaringot összekeverjük egy tálban.
Egy másik tálban a tojást felverjük, hozzákeverjük az olajat, a joghurtot és az olivát.
A száraz alapanyagokat a folyékonyba öntjük, összekeverjük.
A formát félig tesszük tésztával, majd feta, újra tészta, és megint feta. 25-30 perc alatt megsül.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.