Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Tea

Tea

A teacserjétől a csomagolásig
A teacserjétől a csomagolásig
Az ezt megelőző cikkben szót ejtettem a négy fő teafajtáról, és igen sokat emlegettem a „fermentáció”, illetve „erjesztés” szavakat. Nem véletlenül, hiszen a legkevésbé sem elhanyagolható szempont a teák feldolgozásánál ez a folyamat. Lényegében a teafű „életében” az egyik legfontosabb állomás az erjesztés. Hogy milyen ízű, zamatú ital lesz belőle, nagyban függ ettől is....
Melyik az igazi tea?
Melyik az igazi tea?
A magyar köznyelv teának hívja a jól ismert márkák filtereivel készült főzeteket, a különböző csomagolásban kapható szárított gyógynövényekből készült italokat, az instant gyógyító és frissítő hatású porokat, és minden olyan palackozott itókát, amelyre rányomtatják az icetea feliratot. (Hogy ki melyikben mennyire bízik, azt már az olvasóra bízzuk.)...
A tea útja
Elég kesze-kusza út vezetett el a tea és a főzetben rejlő testi, lelki és mentális lehetőségek megismeréséig. Hogyan is?...
Beköszöntő
A téma közepébe vágásával történő kezdés olyan érzést kelt, mintha a szerkesztő azonnal osztani akarná a felhalmozott „tudást” és bizonyítani szeretné rátermettségét. Ennél itt többről van szó. Egy rovat indul szerkesztővel, cikkírókkal és olvasókkal. Közös érdeklődési témánknak a „teát” jelöljük meg és mindent, ami e fogalom köré csoportosítható. De úgy ildomos, hogy előbb bemutatkozom:...

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu