Almakocsonya tormás csirkecombbal
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 350 kcal
Hozzávalók:
4 nagy alma
2 evőkanál zselatin
3 dl húsleves (kockából is lehet)
4 csirkecomb
1 kis üveg ecetes reszelt torma
só
2 evőkanál olaj
Az almát meghámozzuk, és apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben
feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük
az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában
is elég ízletes. A kocsonyát fóliával kibélelt formába öntjük, és a hűtőbe
tesszük dermedni.
A csirkecombokat besózzuk, és vastagon bekenjük a reszelt tormával. Tepsibe
tesszük, meglocsoljuk olajjal, pici vizet öntünk alá és kb. 40 perc alatt
megsütjük.
A forró csirkecombokat a hideg almakocsonya szeletekkel körítve kínáljuk.
TRÜKK
A kocsonyát apróra vágott snidlinggel, petrezselyem zöldjével, felkockázott
sárgarépával, piros színű paprikával, esetleg aprított zöld cukkini héjjal
is színesíthetjük.
Tejszínhabbal, kakaóval és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
|