Karamell-charlotte gyümölcsökkel
Elkészítési idő: 60 perc + 5 óra hűtés
1 adag: 410 kcal
Hozzávalók:
16 dkg cukor
4 tojássárgája
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 lap zselatin
5 dl tejszín
1,5 dl tej
3 cl rum
20-25 db babapiskóta
3 ananászkarika
1 kivi
15 dkg szőlő
10 dkg cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük
1,5 dl vízzel, és sziruppá főzzük. A tojássárgáját összekeverjük 4 evőkanál
tejjel. A maradék tejet felforraljuk a maradék cukorral és a vaníliás
cukorral. A szirupba öntjük, belekeverjük a tojássárgájával összekevert
tejet is, és azonnal levesszük a tűzről. A zselatint hideg vízbe áztatjuk,
jól kinyomjuk, és feloldjuk a forró masszában.
Az ananászt és a meghámozott kivit kis kockákra vágjuk, a szőlőszemeket
félbevágjuk és kimagozzuk. Egy gömbölyű aljú edényt kibélelünk folpack
fóliával. A piskótákat rövid időre rumos tejbe áztatjuk, majd egy részével
kibéleljük a formát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan
hozzákeverjük a karamellás tejet. A maradék piskótát kisebb darabokra
tördeljük, majd a gyümölcsökkel és a karamellkrémmel váltakozva a formába
töltjük. Az edényt fóliával letakarjuk, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük
dermedni. Tálaláskor lapos, kerek tálra borítjuk, és tejszínhabbal, kakaóval
és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
|