Pörköltös csiga
Elkészítési idő: 80 perc + kelesztés
1 adag: 620 kcal
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
csipetnyi só
1 kávéskanál cukor
2 dl tej
2 evőkanál étolaj
1 tojás
A pörkölthöz:
2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
só
őrölt bors
zsiradék a tepsihez
|
A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk
a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval, és alaposan megdagasztjuk.
A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltöt: az olajon megdinszteljük a
finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst,
azután együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk
fűszerpaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés
vizet öntünk alá, és a húst – időnként megkeverve – puhára pároljuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából egy kicsit félreteszünk),
majd a tésztát felgöngyöljük, és ujjnyi vastag karikákra szeleteljük.
A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk
a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
|