Mogyorós palacsintatorony
Elkészítési idő: 45 perc
1 adag: 540 kcal
A tésztához:
4 tojás
2 dl tej
12 dkg liszt
1 rúd vanília
5 dkg vaj
csipetnyi só
A töltelékhez:
3-4 körte
6 szem szegfűszeg
fél citrom héja
3 evőkanál cukor
10 dkg mogyoró
1 csomag vaníliás cukor
A tojások sárgáját a tejjel, a sóval, a liszttel és a vanília kikapart
belsejével simára keverjük. A tésztát kb. 15 percig állni hagyjuk, majd
beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából a felhevített
vajon kis kerek, vastag palacsintákat sütünk.
A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, cukorral, szegfűszeggel és citromhéjjal
ízesített vízben puhára főzzük, azután pürévé törjük. A mogyorót egy tepsibe
terítve a sütőben egy kicsit megpörköljük, durvára összevágjuk. A palacsintákat
megkenjük a körtekrémmel, megszórjuk a mogyoróval, és egymásra rakosgatjuk.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
|