Aszalt paradicsomos tésztasaláta
Elkészítési idő: 20 perc + 2 óra hűtés
1 adag: 310 kcal
Hozzávalók:
25 dkg tollhegy tészta (penne)
20 dkg aszalt paradicsom olajos lében
1 zöldpaprika
1 sárgarépa
1 póréhagyma
1-2 evőkanál balzsamecet
pár csepp méz
só
A tésztát sós vízben harapás keményre - al’dente - kifőzzük, leszűrjük
és lehűtjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és a zöldpaprikával meg a póréhagymával
együtt vékony csíkokra, julienne-re vágjuk. Az aszalt paradicsomot leszűrjük,
és ugyancsak felcsíkozzuk.
A tésztát lazán összekeverjük a zöldségekkel meg a paradicsom olajos levével.
Sóval, balzsamecettel és pár csepp mézzel ízesítjük. Tálalás előtt 1-2
órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tésztasaláta önmagában
is remek fogás, de kínálhatjuk sültek mellé, köretnek is.
|