Almás-májas szalonnával töltött karaj
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 520 kcal
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
2 alma
20 dkg sütőtök
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
10 dkg szeletelt bacon
10 dkg vaj
só
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk,
megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott
csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket
ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk. A húst félbehajtjuk,
és hústűvel megtűzzük.
A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt
sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük a fehérborral meg a
tejszínnel, és beletesszük a hústekercseket. Fedő alatt 30-40 perc alatt
megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Tálalás előtt a hústekercseket
ferdén kettévágjuk - hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket -, és
a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.
|