Tarcali raguleves A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk
pirospaprikával, sóval és cayenne-borssal. Rátesszük a csíkokra vágott
pulykahúst, és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4
dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá
ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt champion gombát és a megtisztított
csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát,
és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük. Ezután sóval, őrölt borssal
ízesítjük, és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott
sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a
csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra
alatt összefőzzük.
|
||
|
||