Csirkepaprikás vadasan
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 670 kcal
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,5 kg)
1 nagy vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
2,5 dl húsleves (kockából is lehet)
só
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 zellergumó
1 karalábé
3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
3 dl tejföl
|
A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom.
A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát,
majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel.
Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel
ízesítem. A húsokat időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem,
hadd főjön.
Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi
zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn
apróra reszelem.
Egy másik lábasban az olajon aranybarnára pirítom a cukrot – karamellt
készítek. Erre ráteszem a lereszelt zöldségeket, és felengedem 2 dl húslevessel.
Lassú tűzön párolom. Negyedóra után ráöntöm a már majdnem megfőtt csirkepaprikásra,
és most már együtt, az egészet készre főzöm. A végén elhabarom benne a
tejfölt. Galuskát, csőtésztát vagy burgonyagombócot kínálok hozzá.
|