Töltött tyúkhúsleves zsályával
Elkészítési idő: 3 óra
1 adag: 470 kcal
Hozzávalók:
1 konyhakész tyúk
4 sárgarépa
2 petrezselyem
1 zellergumó
1 vöröshagyma
2 tojás
2 zsemle
2 dl tej
majoránna
ételízesítő
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csokor zsálya
20 dkg eperlevél tészta vagy cérnametélt
só
egész bors
őrölt bors
|
A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A
zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított
petrezselyem zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával,
őrölt borssal és sóval fűszerezzük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat
bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel.
Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal,
ételízesítővel fűszerezve lassú tűzön, gyöngyözve addig főzzük, amíg a
tyúk húsa megpuhul.
Tálalás előtt a levest leszűrjük, a tyúkot feldaraboljuk, és a főtt zöldségekkel
együtt külön tálaljuk. Levesbetétnek kifőtt eperlevél tésztát vagy cérnametéltet
kínálunk hozzá.
|