Túrós-gyümölcsös rakott piskóta
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés
1 adag: 350 kcal
Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
30 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg cukor
35 dkg erdei gyümölcs
1 dl szamócaszörp
2 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez
|
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral,
és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük
a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével),
a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. A tűzről
levéve - ha kihűlt – óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót.
A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja
a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel.
Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül.
Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét
megszórjuk fahéjas porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáljuk.
TRÜKK
A tálat béleljük ki zsugorfóliával. A megdermedt süteményt így egy mozdulattal
át tudjuk helyezni egy tálra, azután tortaszerűen díszíthetjük és szeletelhetjük.
|